Passie voor pasta sinds 1921
Soubry, deegwaren en zoveel meer!
Soubry is het meest gekende pastamerk in Belgë en staat al meer dan 100 jaar lang voor kwaliteit, zekerheid, sympathie en vertrouwen.
Sinds de oprichting in 1921 groeiden we uit tot een belangrijke internationale speler, die nog steeds in familiale handen is, en zich richt op de markt van deegwaren, bloem, griesmeel, beschuiten en allerlei afgeleide producten.
Voor verschillende soorten pasta en bloem voor brood is Soubry marktleider in België. Daarnaast biedt Soubry een uitgebreid assortiment aan van meer dan 100 artikelen in diverse verpakkingsvormen. Ook in productontwikkeling is Soubry steeds vooruitstrevend, en lanceerde het naast de klassieke tarwe pasta ook pasta’s op basis van oergranen zoals spelt en haver.
Als specialist in pasta en bloem stelt Soubry zijn kennis ook graag ten dienste van bakkerijen, grootkeukens, distributeurs en de voedingsverwerkende industrie. Het complete gamma omvat meer dan 250 artikels gaande van griesmeel en bloem tot deegwaren, Chinese noedels, instant deegwaren, enz.
Een ambitieuze geschiedenis
-
Het begin
1921
De ondernemer Joseph Soubry vestigt een deegwarenfabriek in Roeselare. De productie beperkt zich tot vermicelli en macaroni.
-
Eigen griesmolen
1933
Soubry bouwt een eigen griesmolen. Voortaan komt de tarwe als korrel binnen per boot en wordt het onder eigen streng toezicht zelf vermalen tot griesmeel. Hierdoor krijgt Soubry het volledige productieproces in handen en kan het een constante top kwaliteit garanderen.
-
Optimalisatie productielijnen
1937
Soubry investeert continu in de verbetering van productielijnen en pakt uit met een primeur voor de Benelux: een eerste continupers. Het deeg wordt automatisch gekneed en door matrijzen tot spaghetti geperst waarna ze op stokken worden gehangen en in rekken worden gedroogd.
-
Continulijn
1947
Na de continupers volgt nu een continulijn voor deegwaren. De stokken worden niet langer manueel in rekken gehangen om te drogen maar lopen automatisch door via transportbanden de drogers in en komen als afgewerkt product uit de lijn.
-
Eigen bloemmolen
1956
Naast de eigen griesmeelmolen bouwt Soubry ook een eigen bloemmolen. Vanaf nu wordt het gamma van Soubry uitgebreid met ook bloem voor brood en culinaire bloem.
-
Het gamma blijft uitbreiden
1958
Door de eigen bloemmolen kan Soubry niet enkel bloemproducten aanbieden, maar ook afgeleide producten. Zo wordt intern de bloem verder verwerkt tot brood dat ten slotte versneden en gedroogd wordt. De Soubry beschuit ziet hiermee het daglicht.
-
Chinese noodles
1970
Soubry ontwikkelt een revolutionaire productietechniek voor de productie van Chinese noedels. Tot op vandaag is Soubry Europees marktleider met deze Chinese noedels. Geen wonder dat deze revolutionaire techniek nog steeds een goed bewaard geheim blijft.
-
Instant deegwaren
1979
Soubry start de productie van industriële instant deegwaren. Zij worden uiteindelijk gebruikt in allerhande instant producten zoals pastacups, minute soepen, ...
-
Deegwarenlijn op hoge temperatuur
1985
Soubry pakt uit met een wereldprimeur: een lange deegwarenlijn op hoge temperatuur. De pasta kan voortaan op hoge temperatuur gedoogd worden waardoor niet alleen de productietijd ingekort kan worden, maar de pasta ook langer houdbaar wordt.
-
Koploper markt
1998
Soubry blijft de absolute voorloper op de markt met een volledig geautomatiseerde productielijn voor deegwaren. Ook de Belg begint meer en meer pasta op het weekmenu te zetten en de verkoop blijft stijgen. Soubry is in elke winkel aanwezig met een uitgebreid gamma.
-
Nieuwe molen voor kwaliteit
2001
Soubry bouwt een nieuwe en bijkomende griesmeelmolen. Niet alleen de capaciteit breidt uit, maar ook de kwaliteit. Door de nieuwste technologie in huis te halen kan het graan beter vermalen worden en kunnen ook andere graansoorten dan tarwe vermalen worden.
-
Filadelfia overgenomen
2002
Soubry neemt Filadelfia over en verruimt daarmee haar gamma met artisanale deegwaren.
-
Anco overgekocht
2005
Soubry koopt het merk Anco dat actief is in het bloem-, bloemmix-, keukenhulp, beschuiten- en deegwarensegment.
-
Nieuwe productiehal
2011
Soubry bouwt een volledig nieuwe productiehal met ‘state of the art’ machinepark. Voortaan wordt er 24/24 - 7/7 pasta geproduceerd om te kunnen voldoen aan de steeds stijgende vraag.
-
Vervanging van de griesmeelmolen
2019
De griesmeelmolen wordt ontmanteld en maakt plaats voor een nieuwe hoogtechnologische molen. Voortaan wordt de tarwekorrel niet langer meer open gebroken, maar open geslepen. Hierdoor kan de kern van de tarwekorrel beter gespleten worden van de zemelen met een nog zuiverder griesmeel tot gevolg.
-
100 jaar Soubry
2021
Al meer dan 100 jaar brengt Soubry mensen samen voor een gezellig bord pasta. Het blijft voor Soubry een missie om kwalitatieve producten te produceren waar gezinnen, vrienden, familie met plezier voor aan tafel komen.
Ook voor de steeds veranderende eetgewoonten wil Soubry een antwoord bieden door te blijven inzetten op innovatie.