Linguine met zelfgedraaide balletjes in pastasaus
-
20 minuten

Ingrediënten
Recept voor 4 personen
-
500 g
-
1.2 kg
kippengehakt
-
8 dl
pastasaus
-
70 g
paneermeel
-
80 g
geraspte pecorino
-
2
teentjes knoflook
-
1 e.l.
Italiaanse kruiden
-
verse tijm

Linguine
Linguine is iets breder dan spaghetti, en iets smaller dan tagliatelli waardoor hij vol van smaak is. Een ideale pasta om te combineren met vis of in een wokschotel. 👨🍳
Bereiding
- Doe het paneermeel, de pecorinokaas, het geperste teentje look, de Italiaanse kruiden, de tijmblaadjes en het kippengehakt in een kom.
- Meng met je handen en rol er pingpongballetjes van.
- Kook de pasta al dente in gezouten water.
- Giet de pastasaus in een pot en verwarm.
- Bak de balletjes in olijfolie tot ze bijna gaar zijn.
- Serveer de balletjes met de pasta en wat extra pecorino en tijm.