Spaghetti met balletjes van escargots
- 35 minuten
Ingrediënten
Recept voor 2 personen
-
250 g
-
250 g
varkensvlees
-
1
pot kleine escartgots (24 stuks)
-
1
heel ei
-
1
witte ui
-
1
rode ui
-
100 ml
kalfsbouillon
-
100 ml
room
-
2 e.l.
rozijnen
-
1 t.l.
Luikse siroop
-
Ardense boter
-
Verse kruiden: basilicum, koriander, platte peterselie
-
Hulpstoffen: zout, peper en bloem.
Spaghetti fijn
Bereiding
- Mix uw vlees met het ei. Breng op smaak met zout en peper. Het doel is om gehakt te verkrijgen.
- Snijd je kleine escargots doormidden. Voeg ze toe aan uw gemalen vlees samen met de rozijnen. Vorm kleine ballen. Rol ze voorzichtig in bloem.
- Hak de uien fijn. Bak ze in een koekenpan met boter. Wanneer ze een beetje bruin zijn, voeg dan uw bebloemde minibolletjes toe. Laat zachtjes bakken om ze goed te kleuren. Voeg de kalfsbouillon, de room en de Luikse siroop toe. Kruid en laat de helft van het vocht verdampen. Bind de saus licht.
- Kook de ‘Al Dente’ pasta in een grote pot met gezouten water. Giet af en voeg de gekookte pasta toe aan de gehaktballen, meng alles door elkaar en bestrooi met verse kruiden.