Spaghetti met scampi en dille
- 20 minuten
Recept in samenwerking met
As Cooked by GingerIngrediënten
Recept voor 4 personen
-
375 g
-
40
scampi’s
-
5 dl
light room
-
2
sjalotten (fijn gesneden)
-
2
vleesbouillonblokjes
-
2
glazen witte wijn
-
12
stengels verse dille (gehakt)
-
12
stengels verse peterselie (gehakt)
-
Paprikapoeder
-
Olijfolie
-
Peper en zout
Spaghetti fijn
Bereiding
- Pel en ontdarm de scampi’s en snijd ze in kleine stukjes.
- Kook de pasta al dente zoals aangegeven op de verpakking.
- Stoof de sjalotten glazig in een goede scheut olijfolie.
- Voeg de stukjes scampi toe en kruid stevig met peper, zout en paprikapoeder.
- Verwijder de scampi’s uit de pan wanneer deze bijna gaar zijn.
- Blus de pan met de witte wijn en voeg de vleesbouillonblokjes toe.
- Laat de alcohol uitkoken, verlaag het vuur en voeg de room, dille, peterselie en scampi’s toe en laat nog even verder pruttelen.
- Giet de pasta af, voeg toe aan de pan en meng goed door elkaar.