Tagliatelli al ragu met stoofvlees
- 3 uur 60 minuten
Recept in samenwerking met
Avocado van de duivelIngrediënten
Recept voor 4 personen
-
375 g
-
2
uien
-
3
wortelen
-
2
teentjes knoflook
-
parmezaan
-
verse tijm
-
verse rozemarijn
-
gedroogde oregano (snuifje)
-
enkele laurierblaadjes
-
2
blikken gepelde tomaten
-
1
klein blikje tomatenconcentraat
-
600 g
stoofvlees blokjes gekruid met zout
-
200 ml
rode wijn
-
olijfolie
-
boter
-
peper en zout
Tagliatelli
Soubry tagliatelli is een lintvormige traditionele pasta vorm. Hij is alvast voorgesneden waardoor hij nog gemakkelijker te eten is. Probeer eens Soubry tagliatelli in combinatie met een lekker stukje kabeljauw.
Bereiding
- Snij de ui fijn en de wortelen in kleine blokjes.
- Verhit olijfolie in een stoofpot en voeg de uien en wortelen toe. Laat 30 minuten stoven op een heel laag vuur en voeg de geplette knoflook en een beetje zout toe. Dit is de sofrito!
- Smelt een klont boter in een andere stoofpot en laat het stoofvlees rondom korsten.
- Voeg de sofrito toe. Roer goed om en voeg het tomatenconcentraat toe. Laat kort meebakken en voeg dan de rode wijn toe.
- Laat zeker tot de helft inkoken en voeg dan de blikken gepelde tomaten en kruiden toe.
- Laat de saus gedurende 3 uur op een laag vuur pruttelen en roer af en toe om.
- Kruid bij indien nodig.
- Kook de pasta al dente zoals aangegeven op de verpakking.
- Serveer de pasta met saus en rasp er royaal Parmezaan over.