Parelcouscous met kerstomaat, gegrilde courgette en halloumi

  • cooking icon 20 minuten
PARELCOUSCOUS-RECEPT_00013

Ingrediënten

Recept voor 4 personen

  • 400 g

  • 500 g

    kerstomaten in verschillende kleuren

  • 1

    courgette

  • 200 g

    granaatappelpitjes

  • 4

    stengels lente-ui

  • 450 g

    halloumi (grillkaas)

  • een handvol basilicumblaadjes

  • sap van 1 citroen

  • olijfolie

  • peper en zout

Bereiding

  1. Snijd de courgette en lente-ui in schijfjes. Halveer de kerstomaten en hak de basilicum fijn.
  2. Plaats een grillpan op het vuur, besprenkel met olijfolie en laat opwarmen.
  3. Grill de courgette in de grillpan, plaats aan de kant en laat afkoelen.
  4. Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking. Giet af, spoel onder koud water en laat afkoelen.
  5. Meng de kerstomaten, gegrilde courgette, basilicum, lente-ui, granaatappelpitjes en pasta onder elkaar. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Voeg naar smaak citroensap toe.
  6. Snijd de halloumi in schijfjes en bak langs beide zijden krokant in een pan zonder vetstof. Serveer warm bij de pastasalade.

De beste manier om pasta te koken met Soubry

Gerelateerde recepten

Bekijk alle recepten

Schrijf je in voor meer pasta-inspiratie